Gott nytt år !

Gott nytt år, önskar en liten mexicanare (Milton) och hans familj i Sollefteå.

För den lilla tjejen....


Amerikanska färger

Med ett sånt här om halsen till skinnjackan blir Milton säkerligen Sollefteås tuffaste hund.

För tiken...

Jag vill också ha den här så man får väl skaffa sig en tik också.......

Måste ha.....

Den här jackan hittade jag åt Milton på en amerikansk intenetbutik. Kostar runt 400 svenska kronor !

Mammas prins

Nu när det är kallt vill Milton precis som björnen helst gå i idé. Vi har haft 13 minusgrader nu i några dagar och det är inte roligt. Han blir i alla fall inte överaktiv inomhus utan vill helst sova.

Snygg Dobermann.

Så här ska en dobermann se ut. Kuperade öron och kuperad svans.
Samma sak vad gäller rottisar, det är fult med svans på dessa raser.

Lyfta på benet.

Idag har Milton börjat att lyfta på benet och har gjort det varenda gång han har varit ute och pinkat, så nu börjar han att bli en stor pojke. Det märks även på hans humör, han försöker så gott det går att morra och bestämma, framförallt över katterna men även över lillgrabben här hemma. Man kan ju alltid bitas lite när man inte har lust att flytta sig i soffan eller när man måste gå ut i det otäcka vädret. Tänderna är vassa som synålar.
Nu i januari blir Milton sex månader så då är det dags att gå på utställning. Det ska bli spännande att se vad han får för omdöme men både hans mamma och pappa har tagit första pris och han såg enligt uppfödaren lovande ut. Visserligen är han lika fin ändå för oss men om han ska bli avelshund så är det viktigt att han är utställd med lägst en tvåa, annars tycker jag inte att man tillför rasen något om man avlar på en hund som inte är rastypisk.

Det är skönt att julen är över men nu väntar en lång och tråkig månad, januari som är den tråkigaste månaden på hela året. Föredrar då hellre november som kan vara riktigt mörk och mysig och man kan krypa ner i soffan och se en bra thriller.
Lycka är att sitta med en liten chihuahuavalp i famnen i soffan med tända ljus och sedan äta något gott och se en bra film.

I kväll ska jag se en film som heter BTK-Killer. Det är en sann historia om en kyrkvärd från USA som heter Dennis Raider. Han band, torterade och mördade flera människor under nästan 30 års tid men åkte till slut dit.
Namnet BTK står för bind, torture, kill som betyder: Bind, tortera, döda, ett namn han själv hittade på.

Chi-lott´s Lorelie After Zyber Zid (Kylie) Miltons mamma.

Nytaget kort på Miltons mamma. Hon väger 2,2 kg och är en långhårig chihuahua. Precis som Milton har hon ett svart och ett vitt öra men hennes högra öra är svart och vänstra örat är vitt, på Milton är det tvärtom.

Rottweiler som äter.

Hej på er alla hundvänner.
Vi får hoppas att julen har varit bra för er och att ni precis som vi har haft mycket snö.
Milton har inte vält julgranen i år, vilket därmot huligankatterna har gjort tre gånger och förstört belysningen.
Alfons är en stor katt, tror han väger cirka 7 kg och är väldigt hög i mankhöjd så det räcker att han går förbi för att tippa julgranen.
Dessutom så undrar jag varför alltid alla plastgranar är sneda. Vi är inne på  vår tredje plastgran och alla är sneda och vinda.
Tur i alla fall att vi fick tag i en för de var slut överallt i hela stan utom i en affär där de hade flera kvar.

Läste om brevbäraren som blev biten i armen av "rottisar". Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt dumheterna. Det finns folk som tror på allt de läser i tidningarna. Blir lika upprörd varje gång jag läser dessa artiklar, är det inte rasism att peka ut en viss ras? Man får ju inte göra så om det är en folkgrupp det rör sig om? Inte skriver man: en grekisk man mördade t ex.
Sedan undrar jag om någon verkligen har sett om den här hunden har stamtavla, dvs var en riktig rottweiler, har den inte det så är det en blandras och då har man inte rätt att skriva rottis.
Jag älskar i alla fall denna ras och har alltid gjort det och då vet man vad den går för nämligen att den tillsammans med chihuahua är världens bästa hund, en riktig nallebjörn.  Vi håller nu på att kolla upp olika kennlar för snart vill vi ha en till. Perfekt med en sån kompis åt Milton.

Julkort


Katten Alfons och Milton.

På julafton så blev vi hembjudna till Mightys matte och hennes mamma Annika på julmiddag. Där fanns precis allt man kan önska sig av julmat: Vi åt så att vi nästan sprack och de tre hundarna fick smaka lite grann. Sedan fick Mighty och hans matte Malin följa med oss hem och sova över här. Det är roligt att det finns en kompis i Miltons storlek som han kan leka med och de har så roligt.
Det är ganska kallt här, idag var det 8 minusgrader så det blir bara korta kisspauser för Milton och sedan in igen.
Juldagen är ju en sådan dag när man kan ligga och slöa i soffan och äta chokladpraliner och det blir väl så även för mig och Milton fast han får något annat i stället att gnaga på eftersom choklad är giftigt för hundar. Det har jag hört i alla fall.

Konstigt eller hur?

Ett barns funderingar så här i jul:
" Mamma säger att Gud finns men han syns inte.
Tomten däremot han kan vi se, men han finns inte".

Jäkta inte ihjäl er.


Juleländet

Idag är det nollgradigt här i Sollefteå. Skönt för lille Milton som slipper frysa idag om rumpan.
Det blir julstök för oss och bakning för som vanligt är vi alltid ute i sista minuten med allt, julklappar, julkort, inköp av julmat och så vidare.
Fast egentligen kan man undra vad som egentligen är meningen med allt.
Hörde på ett radioprogram för ett antal år sedan att varje barn i Sverige har runt 500 leksaker !!!
Inte konstigt att de inte har något att leka med för de hittar väl inte någonting !
Förr i tiden hade barnen en enda leksak som de lekte med och vårdade ömt.
Idag handlar det bara om att köpa mer och mer och att spendera så mycket som möjligt och sedan vara utan pengar hela januari.
Själv har jag dragit ner betydligt på julklappar och annat för det är bara en massa leksaker som ligger överallt och tar plats och samlar damm.
Man kanske ska fundera över varför vi firar jul och vad som är viktigast med den: julklapparna, maten, ledigheten eller gemenskapen ?
Fast , det förstås Milton ska få en leksak för han behöver en.
Ha en bra dag.

Miltons säng

Nu fick jag fram en bild på sängen som Milton ska få, med sitt namn på.
Sängen kommer från ett ställe i Danmark som sponsrar gatuhundarna.

Sängvärmare


Söt Chihuahua


Kort koppel.

Jag måste bara säga att något som irriterat mig väldigt mycket är att de flesta snygga koppel som man ska skicka efter, bara är 120 cm långa. Dessa kallas för Stockholmskoppel eller Stadskoppel
Vem sjutton är det som har kommit på en sån vansinnig idé att koppel ska vara så korta?
Dessa koppel kan uppenbarligen bara ha en funktion och det måste vara för att haka fast i bärväskan.
Nej, fram för längre koppel som behövs om man ska gå promenader med hunden för det är det väl meningen att man ska göra även med dessa små rackare.?.

Milton i vinterjackan.

Idag har det inte varit så kallt ute och det märks på en gång på Milton för idag gjorde han sig ingen brådska in. Han börjar att bli väldigt intresserad av dofter.
Sedan såg han en kråka som var ungefär i samma storlek som han själv och den måste man ju bara följa efter.

Malin Bertilsson och Evelina Bergfors

På bilden ser ni
Malin Bertilsson som fyllde 19 år 24 november i år
och Miltons ena lillmatte Evelina Bergfors 14 år.
Malin är mattte åt Mighty som heter Silverstadens Black Pearl i stamtavlan.
Mighty har också en blogg som heter www.123minsida.se/silverstadensblackpearl

Hoppande katt som har fått fnatt.


Favoritraser i familjen

Chihuahua (Allihop i familjen har denna som favoritras)

Rottis (mamma och Evelina)
Russkiy toy terrier (mamma)
Engelsk bulldog (Felicia)
Welsh Springer Spaniel (Felix)

Tredje ljuset tänt


Oseriös annons från Kamerun.

Gullig och älskvärd Chihuahua - Varning  

Säljes


Kategori:

Djur & tillbehör (till salu)

Beskrivning:

Varning!!

Ytterligare ett exempel på en bluffannons som en bedragare från utlandet lagt in för att få kontakt med sina offer. Det kan vara väldigt svårt att skilja dessa "annonser" från de seriösa.
Syftet med annonsen är att etablera kontakt med någon för att lura dem på pengar.
Några valpar finns ej.
Så här lyder den ursprungliga annonstexten.
Ett dåligt exempel på ett översättningsprogram från engelska till svenska:
----------------------------------------------------
Svettas, gulliga och älskvärda långa och kort ordnar till sunda hårchihuahuavalpar för en goda home.they är pottan utbildade och. Min valpar är registreringsAKC och ska kommet tillsammans med all vård- legitimationshandlingar .if som du intresseras kontaktar mig, specificerar fören.
----------------------------------------------------
Vi har även ett exempel på hur ett mailsvar kan se ut, om man svarar på en sådan bluffannons:
----------------------------------------------------
Hello,
Thanks for the mail and interest in my puppies. well they are still available to good homes. All i want is to give them the best home they ever deserve i know
it might sound strange for someone to offer dogs just like this but i want you to know that i am being serious. i know there must be an explanation. Well the reasons why i am giving the puppies out is because i am located in Cameroon , well i just came here 2 weeks ago and i came along with my puppies. well i came here to work as a Basket ball coach and i hardly have time to spend with these dogs and i feel bad to allow them all alone . so i hope you understand what i am trying to point out because if you were in my place, you would have done the same thing. well i will need to know where you are located? well below is some
detailed Temperament of my puppies. My puppies are good companion dogs.
Courageous, extremely lively, proud and enterprising, they give and demands affection. Bold and saucy, they move swiftly to avoid being stepped on. they are strong-willed, intensely loyal and become very attached to their owners, even to the point of jealousy. They like to lick their owner's faces. It is undeniably suspicious of people except for its owner.
When strangers are present, it follows its owner's
every move, keeping as close as possible. . they are intelligent, learn quickly, and respond well to
proper, gentle (positive reinforcement) training.they can be noisy and may require patience to housebreak.
Many owners simply paper train this breed.Be sure to socialize your pup to avoid excessive aggressiveness with other dogs as well as reserve with strangers.
They are well-socialized with strangers and other dogs. well BERRY is a male and LUCY is a female .
BERRY is 11weeks old and LUCY is 10 weeks old. Well i will need to know if there is any thing you will need to know about these dogs and if there is please do feel free to ask ok. Thanks and awaiting your response asap.you can reach me at +237xxxxxxxxx.
i will be online tomorrow morning .
Greeting!!
NOELA
----------------------------------------------------
I det här fallet finns bedragaren i Kamerun, men det finns oärliga personer överallt, så var försiktig!!
Skicka aldrig pengar till okända personer.

Dessutom: Kamerun ligger i Afrika och är ett så kallat högriskland, så man kan inte köpa hund därifrån utan att de först suttit i karantän.
Det är ett fåtal länder som man får ta in valpar från och det är ENDAST rabiesfria länder.
Läs mer på jordbruksverkets hemsida.

Pris:

1 200 kr

  

Namn:

Carole

Telefonnr:


Ort:


Område:

Stockholm

Datum/tid:

2008-10-11 09:10


Tinkerbell


Varning, Varning, Varning !!!

STUBBSVANSADE ROTTWEILERS!!

VILL DU KOPIERA TEXTEN och publicera den på din hemsida?
Då skulle jag bara bli glad... :o)
 

Är du sugen på att köpa en Rottweiler utan svans? Kanske är det så att du liksom jag fastnat för en Rottweiler utan svans, mitt första möte med Rottweiler var en kuperad vacker Rottweiler hane. Jag haft Rottweiler sedan 1995, min syn på rasen har förändrats under många resor. Jag vill dela med mig lite av det jag har lärt mig om Stubbsvansade Rottweilers.

Idag finns det uppfödare i Sverige som avlar på hundar som har Stubbsvans, eller kommer ur familjer där det finns stubbsvansade hundar. Du kanske undrar vad en stubbsvans är? Det är en hund som föds utan svans, en svans med ca 4-5 kotor...

Vi vet idag att man genom forskning sett att det förekommer ett tydligt samband mellan en mycket allvarlig sjukdom som Spina bifida och Stubbsvansgener, bland annat hos vår ras Rottweilern.

"Spina bifida är en missbildning i ryggraden, närmare bestämt i kotkropparnas sidobågar."

"I lindrigaste fall kan en grop i ryggraden vara enda symtomet. I något svårare fall ses dessutom nedsatt nervfunktion i bakkroppen. I ännu svårare fall ses mindre eller större utbuktande ryggmärgsbråck och i de mest allvarliga fallen är ryggmärgskanalen helt öppen med blottad ryggmärg. Sådana individer dör ofta i fosterlivet eller i samband med förlossningen. "

citat från Svenska Kennel Klubben: http://kennet.skk.se/SKK-Web-Plats/Vetlex/vet_artikel.asp?rub=Spina+bifida&sokord=stubbsvans

 En valp med Spina Bifida
En valp med spina bifida. 

http://www.uel.br/proppg/semina/pdf/semina_28_2_19_16.pdf

Man blir mörkrädd att det finns människor
som faktiskt vill avla på en sådan defekt!
 

"Spina bifida är en ovanlig missbildning hos hundar och drabbar främst bulldog (engelsk och fransk). Trots att raserna är numerärt små bidrar de i USA med 30 proc. av fallen. Sjukdomen har också beskrivits hos weimaraner. Enstaka fall har påvisats hos schäfer och rottweiler. Defekten förknippas med anlag för svanslöshet och stubbsvans."

citat från Svenska Kennel Klubben: http://kennet.skk.se/SKK-Web-Plats/Vetlex/vet_artikel.asp?rub=Spina+bifida&sokord=stubbsvans

Märk väl här, att defekten har samband med stubbsvansgenen hos raser som Engelsk o Fransk Bulldog, Weimaraner, Schäfer och Rottweiler. Vad jag kan se är det inte samma sak med andra "stubbsvansade raser"! Allt jag vet är det som jag skriver, att det finns ett samband, båda generna förknippas med varandra och defekterna finns i samma område, dvs ryggkotor och svanskotor. Man kan idag se ett tydligt samband mellan vitfärg och dövhet. Trots att vitfärg och hörsel inte ens ligger inom samma område.

citat från länken på skk:
"Spina bifida förekommer även tillsammans med stubbsvansanlaget hos manxkatt. Anlaget för spina bifida anses ha samband med anlaget för defekta svanskotor."

Kan du med gott samvete stödja uppfödare som medvetet avlar på en defektgen, en sjukdom som Spina Bifida, där man klart och tydligt ser ett samband med Stubbsvansade Rottweilers? Många av dessa valpar överlever inte ens de första dygnen.

Min uppmaning till dig som läser detta, ta avstånd från uppfödare som inte månar om valparnas hälsa.

Troligtvis kommer uppfödare av Stubbsvans säga till dig att man har "bara" sett ett samband. Men man får inte sammankoppla en sådan allvarlig sjukdom som Spina bifida med stubbsvansgenen bara för skojs skull.

Hittade på nätet en artikel om "Cattle dogs" och anlaget, där man också ser ett tydligt samband mellan Spina bifida och stubbsvansanlagen.

"Discriptions from breeders indicate that the particular form of Spina Bifida which sometimes occurs in Stumpy Tail Cattle Dog puppies is that known as "Spina Bifida Ventralis"."

http://www.wolfweb.com.au/acd/spinabifida.html

Jag vill verkligen inte att valpar ska få behöva genomlida den fruktansvärda smärtan som kan komma av spina bifida....

Personligen mår jag otroligt dåligt över att det finns uppfödare som medvetet avlar på Stubbsvans som förknippas med Spina bifida!

En VARNING till dig som letar efter en rottweiler valp, dessa uppfödare tar inte hänsyn till rasen och dess underbara natur. De mörkar det faktum att de har många död födda valpar. Dessa uppfödare har bara ett intresse, det är att sälja valpar och få ekonomisk vinning. De har inget intresse i valpen och bryr sig inte om de föds med ofantliga smärtor, tänk dig själv, en nyfödd valp som har en öppen ryggrad. Smärtan valpen genomlider är enorm!

Vill du stödja dessa grymma uppfödare? Hjälpa dem att fortsätta bedriva avel på sjuka hundar? Jag hoppas att ditt svar är NEJ efter att ha läst detta, då har artikeln uppnått sitt syfte.

Bästa hälsningar Therese Dahlgren


Webdesign Therese Dahlgren
Copyright © K a n b j e r . s e
wiew with 'IE 5' 1152x864

Tredje advent

Jaha, så var det tredje advent och inte många dagar kvar till jul. Kanske snart dags att köpa julklappar?

Snart är det jul igen....


Skor önskas till Chihuahua

 Bild från Sollefteå.

Nu är det vinter kan man säga. Vi har förskräckligt mycket snö. Är det någon som vill ha så kan ni komma och hämta.
Den snö vi har nu räcker nog till midsommar.

Jag har försökt att hitta skor åt Milton på nätet. Men jag tror att de flesta har slutat att sälja eftersom jag inte har hittat några. Innan jag skaffade honom var jag och kollade runt och hittade flera firmor som sålde.
Jag tycker att han är så frusen om tassarna,  visst kan han ha sin tröja men det är ju genom tassarna som den mesta kylan går in. 
Ni som vet någon som säljer skor, nya eller begagnade,  hör av er.

Insnöade

Nu tror jag nästan att vi håller på att bli insnöade här uppe i Norrland. Det var länge sedan vi hade så här mycket snö.
Det är ganska skönt ute och Milton verkar gilla snön. Det ser så roligt ut när han skuttar omkring som en hare. Han är väldigt förtjust i sina nya ulltröjor som Anka (Beathas matte) har stickat åt honom. En vit och en blå. Han står alldeles stilla när han ska kläs på, vilket han inte brukar göra annars. Han har alltid avskytt alla andra kläder.
Vi tänkte ta en tur neråt stan idag för vi behöver göra några ärenden. Barnen ska till sin pappa idag i Ramvik så då får matte vara ensam och pyssla med lille Milton. Det ska bli skönt för då ska här julstökas och så ska vi sitta i soffan och mysa framför en bra thriller hade matte tänkt.

Miltons mormor

S59224/2003
Chininas Celéste.
Ägare: Lotte Eriksson, Kennel Chi-lott´s
Fick sin fjärde och sista kull 080707 och är nu pensionär.

Miltons farfar

S11822/2002
Wonderbits Aragorn  (Bruno).

Mattes favoritbild på Milton.


Stamtavla för Chi-lott´s Dotted Houligan född 20080707 (Milton)

Far : S13387/2007                                         Rechivas Black & White  (Robin)

Mor: S11657/2006                                          Chi-lott´s Lorelie After Zyber Zid  (Kylie)

Farfar: S11822/2002                                      Wonderbits Aragorn  (Bruno)

Farmor: S36363/2003                                    Bonny-Bell Lakeizha

Morfar: S36361/2003                                      Bonny-Bell Zyber Zid

Mormor: S59224/2003                                   Chininas Celéste

Farfarsfar: S41060/95                                     Evavale Billy The Kid

Farfarsmor: S33190/99                                  Lazy Daze Bonnybell Onyx

Farmorsfar: S47996/99                                  Tyson

Farmorsmor: S34549/95                                Bonny-Bell Hot´n´ Poppin

Morfarsfar: S47996/99                                    Tyson

Morfarsmor: S34549/95                                  Bonny-Bell Hot´n´Poppin:

Mormorsfar: S53449/2002                             Veronicabox White n´Black.

Mormorsmor: S31098/99                               Tropical Heat Gin Fizz

Milton och Imma

Här är Milton inte så gammal. Bruden till höger är Papillontiken Imma som bor på Kennel Chi-lott´s.

Huvvaligen

Idag är det ännu kallare här i Sollefteå, minus 15 grader.
Det är till att skynda sig att pinka för Milton som sedan springer allt vad han orkar hem igen. Han ser ut som en speedad iller.
Vi väntar spänt på posten för Beathas matte har stickat två tröjor åt Milton. Det ska bli intressant att få se hur han ser ut i dem.
Jag pratade med Anki (Beathas matte) i telefon i morse i säkert två timmar och de hade lika kallt i Örnsköldsvik.
Nu är det spännande i Beathas familj, där det för övrigt finns tre vavvor till, korthårstikarna Filippa och Tyra och långhårstiken Fanny.

Både Fanny och Filippa är parade med Trolltuvas Snoop Dog (Ricky Martin) som för övrigt också är pappa till Beatha.
Det har gått tre veckor sedan så hon vet ännu inte om det har blivit valpar.
Resultatet lär väl komma i slutet av januari.
Ricky tog första pris på en utställning i Sundsvall i oktober.
Idag har Milton mest sovit. Han lekte hela dagen igår med kompisen Texas som är en långhårig, viltfärgad Chihuahua på cirka 12 veckor så han lär nog vara trött hela dagen idag.

Senaste modet på Chihuahuor från USA.

Vad tycker ni som har tikar? Vill ni ha en sån här till er vovve?

Min säng

Så här ser sängen ut som jag ska få, fast min är i ljusblått. Alla tillbehör, filten, benet och kudden ingår med namnet på.
Man stöttar gatuhundarna genom att köpa från den här firman i Danmark.

Enrummare.

Nirak försöker komma in och lägga sig i katternas transportbur som jag sover i i bland. Sen brukar jag ha ben och sånt där inne och varje gång han kommer så skyndar han sig att äta upp alla ben som jag har spritt ut överallt. Han är en gammal sökhund så för honom är det ingen match att leta upp alla ben.
En pigg gammal man trots sina 13 år (blir 14 år i mars).

Tänk på vovvarna i jul.

Hit ska jag skänka mina pengar den dagen jag blir miljonär.

Halvklädd

Så här såg jag ut när lillmatte Felicia skulle knäppa kort på mig. Hon hade fullt sjå med att få mig att sitta stilla så hon glömde se efter hur jag såg ut.
Jag är snabb att få av mig kläderna om man inte ser efter mig, för egentligen avskyr jag kläder.
I och för sig går det bra med en jacka men där går gränsen.

Rottweiler

Det här är en annan favoritras som jag har haft förut.
Min första egna hund var en Rottweiler vid namn Canishedens Bilbo. Köpt från Annika och Ulf Brusell i Sandviken.
Kennelnnamnet var Canishedens.
Simon som jag valde att kalla honom var född 1986 och föräldrar till honom var Svarta Björns Goliat och SUCH Sara.
Tyvärr har det blivit en olycklig utveckling av rasen som det brukar bli när en ras blir populär. '
Populariteten kom 1988 när det blev ett kuperingsförbud.
Det som händer är att så kallade uppfödare dyker upp överallt och ser sin chans att tjäna en hacka ofta på väldigt dåligt material.
Är du  intresserad av rasen så vänd dig till en seriös uppfödare och vägra köp en valp eller vuxen hund utan stamtavla från Kennelklubben.
Du får inte en rottweiler med alla denna ras underbara egenskaper om du köper en blandras.
De flesta omplaceringshundar idag är ofta en blandning amstaff/rottis eller rottis blandat med annat.
De som köper en rottiskorsning är också ofta de som har blivit nekade att köpa renrasigt.

Seriösa uppfödare väljer sina köpare med omsorg för de är intresserade av rasen och vill ge den ett bra liv och behåller hellre valparna lite längre än att ta risken att valpen får ett sämre liv.
En rottweiler är en brukshund och ingenting för soffliggaren. Därför är det viktigt att du vet vad du ger dig in på när du köper en valp.

Kan du inte ägna flera timmar om dagen åt träning både mentalt och kroppsligt är den här rasen ingenting för dig.
Vänd dit INTE till en uppfödare på blocket som säljer oreggade valpar.
De så kallade uppfödarna har ofta ingen aning om hundens hälsotillstånd och bryr sig inte om hur mentaliteten på valparna blir. När du har gått därifrån med valpen så är deras ansvar över, till skillnad mot en uppfödare som är seriös och också har ett ansvar och intresse sedan du har köpt valpen.

En valp som är oreggad är också utesluten från allt det som en renrasig hund får göra.
En seriös uppfödare vill inte begränsa sina valpar till en mindre aktivt liv. En rottweiler är gjord för att jobba ordet "bruks" betyder "nytta". Det är en hund som kan göra mycket nytta om den får syssla med det som den är framavlad till.
Själv är jag för ett förbud på oreggade valpar för om man är så intresserad av avel, varför föda upp om man inte ens får föda upp renrasigt????

Den som föder upp oreggat har som regel begått allvarliga brott som strider mot Kennelklubbens regler och då kan man ju undra varför man ska köpa deras valpar. Det är inga människor som bryr sig om hundar utan bara pengar.

Kvällstidningarna är också snabba med att skriva ner vissa raser. De har inget intresse i att föra fram fakta utan endast för att skapa rubriker. Den här rasen utmärker sig inte mer än andra utom i just kvällstidningarna.
Är det en korsning med ett litet stänk av rottis i så skriver man rottweiler.

Ni som köper oreggade rottisar är med och ödelägger rasens framtid. De gånger som det händer olyckor med den här rasen är det till 100 % korsningar det handlar om.
Jag lider med alla uppfödare som kan få flera års arbete försört pga en enda tidningsartikel.

Bra böcker att läsa INNAN man köper en rottis är: "En rottweilers försvarstal" av Åsa Tova Bergh, hon bor för övrigt i Näsåker utanför Sollefteå.
och Boken "Rottweiler" av Ulla Barvefjord.


Förhoppningsvis kommer Milton inom en snar framtid att ha en rottiskompis att leka med och som han kan styra och ställa över här hemma. Att Milton blir den som får övertaget är jag fullständigt övertygad om eftersom han har den personligheten och dessutom kommer att vara äldst.

Jag är beredd på att jag kommer att få en massa spydiga kommentarer efter det här inlägget men det struntar jag i eftersom jag är väldigt kunnig när det gäller det här och aldrig till skillnad från många andra skulle skriva något som jag inte vet ett dugg om.


Amerikansk Chihuahua


Blue Merle Chihuahua

Hittade den här på en amerikansk sajt. Vacker med blå ögon men de varnar på de flesta ställen för den här färgen. Orsaken är att valparna kan bli blinda och döva och även bli ovanligt stora hundar.

Kändisar som har Chihuahua

Christina Ricci
Christina Ricci, skådespelerska, har en Chihuahua
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Hilary Duff
Hilary Duff, skådespelerska och sångerska, har en Chihuahua.
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez, sångerska, har en Chihuahua
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Madonna
Madonna har en korthårig Chihuahua som heter Chiquita
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Noah Wyle, "Cityakuten"
Noah Wyle, skådespelare i bl a Cityakuten har en Chihuahua
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Paris Hilton
Paris Hilton, dotter i familjen som äger hotellkedjan Hilton, har en korthårig Chihuahua som heter Tinkerbell.
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Paula Abdul
Paula Abdul, sångerskan, har tre Chihuahuaor. Tinkerbell, Tulip och Thumbelina heter de.
 Läs mer: Rapportera fel på länk

Den här Chihuahuan lever farligt....


Falukorvsformad

Här är det kallt ute. Jag har inte kollat hur många minusgrader vi har men det är tillräckligt.
Milton har vuxit otroligt mycket, han ser mer och mer ut som en tjock liten falukorv tycker jag. Man märker det mest på halsbanden som jag har fått spänna ut ganska rejält.
Han har också vuxit ur kattungeselen som vi brukar ha här hemma som extra för i bland får halsbanden fötter och då kan det vara bra att ha selen som extra.

Fodret vi kör med just nu är Royal Canins Chihuahuafoder. Det är dyrt kostar 149:- för 1,5 kg men det verkar bra och Milton äter det.
Vi började med det som Lotte, hans uppfödare rekommenderade, Royal Canins dvärghundsfoder men har nu övergått till det här.
Anledningen till det är att Mighty som vi känner har en otroligt len och fin päls trots att han aldrig borstas och de kör bara med Chihuahuafoder åt honom.
Någon storätare är Milton inte men tydligen får han i sig en del ändå eftersom han växer.
Att småhundar skulle vara kräsna håller jag inte med om, det är väl som med oss människor att smaken är som baken.
Jag hade en rottis förut som var vansinnigt kräsen och helst skulle han matas med sked, vilket jag gjorde i bland.

Det är nog lätt hänt att man gör en sån här hund kräsen för man tycker att de är så vansinnigt små och det gjorde jag också, trodde att Milton skulle försvinna om han inte åt och tänkte nästan börja med mjukmat bara för att han skulle få i sig något.
Tur att jag inte gjorde det för då hade han nog inte accepterat torrfoder sedan.

Idag ska Milton leka med sin kompis Mighty, får se om det blir några nya bilder på de två små rackarpojkarna.
Vi har i alla fall lagt in lite bilder på ett ställe som heter Pixel.

Miltons pappa Rechivas Black&White (Robin)

Visst är han en riktig snygging.
Han har förresten tagit Första pris på en utställning i Sundsvall i oktober i år, så nu kommer han med i hanhundsregistret och då finns han där tillgänglig för avel.
Robin bor här i Sollefteå.

Grattis Jeanette Nilsson i Svalöv på 50-årsdagen idag !!!!

Önskar lillasyster Anneli med familj i Sollefteå.

Hundsäng.

Jag såg en jättefin säng åt Milton på en dansk internetbutik. Den måste jag bara ha. Synd bara att ni inte kan få se den, men hur jag än försökte så gick det inte att få till en bild. Det står fel format.
Lovar att ta en bild och visa er sedan när jag har köpt den.

Lilla Tinkerbell eller Tingeling som hon heter på Svenska


Gäsp....

Idag är det kallt ute, minus 12 grader och fullt med snö. Det blir inte roligt för lille Milton att gå ut idag, han har dåligt med päls fortfarande på vissa ställen av kroppen.
Han sover ännu, klockan är 06.00 på morgonen. I bland kan han ligga och dra sig till klockan är 09.30 men då är det bråttom ut.
Milton försöker i bland att gömma sig när han ska gå ut för att slippa och eftersom han är så liten så finns det massor av gömställen att krypa in i.

Milton och Alfons

På jakt efter något gott, kanske....

Två busgrabbar.

Två söta killar, Milton och husse Felix 10 år gammal.

Gäsp...

Milton har tröttat ut både sig själv och Nirak med lek. Nirak är ju 13 år gammal så han har det inte lätt när Milton hälsar på.

Lillmatte Felicia 13 år och katten Nemo

Här ser ni den snälla katten Nemo
1 år och 7 månader. Nemo är lugn och snäll och hoppar undan om Milton blir för närgången.

Lillmatte Evelina 14 år och Milton.

Så här tycker lille Milton om att ligga på kvällarna när vi tittar på TV.

Chi-lott´s Kim Possible

Kusin Beatha är ute i snön och har roligt. Hon har varit och hälsat på hos oss i Sollefteå. Beatha är en vacker långhårig chihuahua som bor i Örnsköldsvik där hockeylaget heter Modo.
Beatha har tre chihuahuor till hemma som heter Filippa, Fanny och Tyra. Vi träffas och pratar på Hundsmart.se

Chi-lott´s Shelby Woo (Olga)

Här ser ni lilla kusinen Olga igen. Olga har en blogg som hon gärna vill att ni går in och kollar på. Adressen hittar ni längst ner. Olga bor i Matfors och håller förmodligen på Hockeylaget Timrå. Olga är en mycket liten Chihuahua men väldigt tuff och umgås med tre stora grabbar hemma.

Chi-lott´s Dotted Sweetheart (Leeloo)

  Här ser ni min kullsyster Leeloo. Hon bor i Stockholm och är Djurgårdare. Hennes matte har en blogg som ni kan se längst ner på min sida. Hon finns också med på HUNDSMART.SE

Chi-lott´s Ricky Sprocket (Ozzy)


Idag hörde lille Ozzy av sig. Det var ju roligt. Nu är vi fem stycken av sammanlagt nio valpköpare som har kontakt.
Fyra av oss finns på forumet HUNDSMART.SE

Den här lille grabben bor i Piteå och kallas för Ozzy. Han var minst av alla när han lämnade kenneln. Ozzy är en långhårig chihuahua och är kusin till Milton och exakt lika gammal. Ozzys mamma är mormor till Milton.

Milton 5 månader idag.

Så här stor är jag nu. Kortet är taget två dagar innan jag blev fem månader,
.Visst är jag en stilig kille !
Om exakt en månad, då jag är sex månader får jag ställas ut, det ska bli spännande.


Milton och Alfons

Katten Alfons är 15 månader och Milton är 5 månader på bilden.

CHI-LOTT´S DOTTED HOULIGAN FÖDD 080707


Gulleplutten Milton.

Mysigt att ta sig en tupplur med Milton och dela kudde.

I Adamsdräkten

Nakenfis.

Cool Kille

Här slumrar lille Milton i en rosa docktröja till tonårstjejernas stora förskräckelse, killar kan ju inte har rosa !!!

Tre Amigos

Kompisarna: Mighty (Silverstadens Black Pearl), Milton (Chi-lott´s Dotted Houligan) och lille långhårschihuahuan Texas.

Ser du stjärnan i det Blå? Nej jag sitter ju här !


Sleeping Beauty


Älsklingen

Här tar sig lille Milton en tupplur.

Lite nyvaken....

Nyvaken o irriterad på blixten.

Milton och Nirak.

Gamgubbar och ungdomar......
Här ser ni blandrasen Nirak 13 år, en blandras med 11 raser i sig.
Milton brukar stoppa in huvudet i hans mun när Nirak äter ben.
Mycket modigt gjort tycker matte.

Sovande Huligan

Visst är han bedårande ! Helmysigt att ta sig en tupplur på dagen med Milton på kudden.

Boyzone och Milton

Långhåriga schäfern Boyzone och Milton brukar hälsa på varann och leka med varandra.
Boyzones matte är dagmamma och Felix var hos henne för några år sedan.

Milton


Milton betyder:

Plats på namntoppen 2007: 73

Milton är ett gammalt engelskt mansnamn, med betydelsen "Mill Town" - dvs "Kvarnstaden". Alternativt kan det betyda "Middle Town" - dvs "Den mittersta staden".


Hjälp hemlösa hundar.

Save the dogs Den italienska förening vi samarbetar med för att hjälpa hundarna i rumänska Cernavoda.
Hemlösa hundars vänner Vår finska systerförening som hjälper oss med arbetet i Rumänien. Bor du i Finland och vill adoptera en rumänsk hund är det hit du ska vända dig.
ADA En svensk förening som hjälper hundar från Spanien till ett bättre hem.
CHANS En svensk förening som arbetar för en bättre djurhållning i Sverige och andra länder.
Animal Protection Network En svensk organisation som hjälper djur, främst i Asien.
Hundar utan hem En ideell förening som omplacerar svenska hundar och avlivningshotade hundar från Irland.
Livlinan Livlinan är ett kontaktnät över Sverige som vi hoppas ska göra det lättare för människor att omplacera sina djur och därmed sluta se avlivning som ett alternativ.
Blandis En organisation för dig med en blandrashund. Blandis anordnar olika aktiviteter bland annat utställningar för blandrashundar.
ByrackorEtt diskussionsforum för dig med en utländsk omplaceringshund.
Stockholms HundteamStockholms Hundteam erbjuder bland annat grundkurs och skogsagility. Vi använder oss av mjuka, moderna metoder som lärs ut av diplomerade instruktörer med erfarenhet av adopterade utländska hundar. Hundhjälpens medlemmar har 25 % rabatt hos oss!
Cassies Club The place for Three-Legged Dogs and their families; because fewer than four legs does NOT mean "less than!"
Djurskyddet Sverige Djurskyddet Sverige arbetar aktivt för att förbättra situationen för djur både i Sverige och utomlands. Djurskyddet har bland annat gett ekonomiskt stöd till kastreringsprojektet i Cernavoda.
Djurskyddet Västerbotten Hemlösa djur i norr.

Efterlysning

 Jag undrar om någon här kan hjälpa mig att få tag i ett par matskålar som jag har sett.
Tyvärr väntade jag för länge med att beställa så de tog slut.
Det är ett par hjärtformade, ljusblå, keramikskålar med texten Prince i mitten.
Är det någon som vet var jag kan få tag i dessa så hör av er.
I och för sig så finns det hur många matskålar som helst men jag hade bestämt mig för de här och då blir jag sur när de inte finns.

Tips

Jag tänkte bara tala om att jag har hittat en billig internetaffär som heter "Börjes i Tingsryd".
Gå in och kolla. Han är ooootroligt billig på halsband, koppel, sängar, kläder med mera. Det finns även grejer åt hästar och katter där.

Grattis !!!

Grattis Kusin Olga som blev "Veckans Hund" på forumet Hundsmart idag.
Visst är hon gullig som en liten docka, väger bara strax över ett kilo och är lika gammal som Milton.

Leksaker för hundar som jag hittade på Internet.

Drag leksak
Här hemma har jag en drag leksak gjord av hårt tyg, den är jättekul. När min matte eller husse kastar iväg den springer jag efter den, dom brukar jaga mig och dra i den på skoj. Det gillar jag verkligen! MVH// hunden Rasmus

Toarulle med godis
Man kan ta en toarulle och tejpa fast ena sida. Lägga sen i en godisbit, och vika in den. Inskickat av Sandra

Jeansleksak
Jag älskar att tugga på mattes byxor... dom fladdrar så skoj när hon går... Nu har matte tröttnat på att alltid få stora hål i dom så nu har jag fått ett par jeansben...!
Gör så här:
Ta ett par Jeans och klipp av dom så att din matte får ett par shorts... ta sen de två avklippta benen och be matte knyta en knut i ändarna av benen be han/henne sen att lägga i tidningspapper eller nått liknande och knyt i hop benen... nu har jag 2 nya leksaker och min matte har fått ett par fina shorts...!

Strumpa...
Hej, min matte har tagit en strumpa och klippt så jag brukar bita den och stoppa nosen i den!!! Hi Hi viff ja det är jätteskojit!!!! Hälsningar Napoleon

Boll
En vanlig boll är kul att ha. Den kan man rulla med, bita i, kasta med osv. Köp en som är lagom att bita runt, den får inte vara för stor för då går den sönder när man försöker bära omkring den. De bollar som matte köpt till mig i lagom storlek har jag fortfarande kvar, medan de som är "för stora" har fått hål efter mina tänder. En tennisboll är också rolig, men kanske i minsta laget för min del.

Toarulle
Man kan använda en toarulle till hundar. Tova (min hund) brukar älska att få en ny toarulle. Så klart ska det inte finnas något papper kvar. Inskickat av Malin

Toarulle med godis
Ta en tom toarulle och vik ned ena kanten. Lägg sedan i några godisbitar och vik ned den andra änden så godiset inte ramlar ut. Sedan är den klar att ge till hunden.

Aktiveringsboll
Det är en plastboll som finns i olika storlekar, och meningen är att matte ska stoppa små godisbitar i bollen. Genom att sedan rulla bollen på ett visst sätt, ramlar godisbitarna ut ur två små hål. Mycket rolig, men kan kännas lite frustrerande ibland.

Nalle
Ett mjukisdjur som man kan bita i, eller bara ligga och leka med är mysigt. Jag har flera olika "nallar", i olika färger och utseende. Tänk på att tyget ska vara grovt, och sömarna starka. Där får inte finnas några delar som kan dras av, t ex lösa ögon.

Inte pipleksaker...
Pipleksaker får jag inte ha för matte. Hon påstår att det skulle locka fram "dödar-instinkt" hos mig.... Men min nyaste nalle har faktiskt en liten pipsak insydd i ena ändan, och en boll i andra. Den är rolig, fast när det piper säger matte att jag måste ta försiktigt så det inte gör ont på nallen. Det har jag lärt mig, så jag hanterar den mycket försiktigt nu! (Vi har ju andra djur här också, och när de piper får man också vara försiktig.)

Tuggknut
Eller tuggis som matte kallar den. Jag fick en liten "tuggis" när jag var valp, och nu när jag blivit stor har jag fått en i större storlek. Den ska vara bra för att den rensar tänderna. När jag var valp gnagade jag mycket på den, men nu tycker jag inte den är lika rolig längre.

Hemligt paket!
När det gäller födelsedagspresenter är de hemliga paketerna roligast! Det är en liten kartong med papper runt, som man måste riva itu för att komma åt innehållet. Där kan finnas vad som helst innuti, men oftast är det något litet godis som matte lagt dit.




Godis och annat....

Lillans Blodpuddingbitar.

  

Skär blodpudding i små bitar och lägg dem på en plåt! Värm i ugnen i 100 grader i ungefär en timme. De ska vara mjuka på utsidan men ge ett "motstånd" när du trycker på dem. Det är ett väldigt populärt godis som inte kladda i fickan!


Ninjas Levergodis.

  

Ta en rejäl bit lever, skär i småbitar och lägg i långpannan. Pudra över lite vitlökspulver. Låt leverbitarna torka i ugnen på ca 75 grader i minst 4 tim eller över natten. Förvara det färdiga godiset i en burk med lock i kylen. Avsmaka!


Robins Mumsbitar.

  

7 dl filmjölk

3 dl keso

125 g margarin

3 msk honung

1/2 tsk salt

1-2 liter vetemjöl

grovt vetekli

Sätt på ugnen på 275 grader. Blanda ingredienserna väl. Tillsätt så mycket vetekli att degen blir blank och lättarbetad. Baka ut till ca 1 cm tjocka länger. Skär längderna i 3-5 cm långa bitar. Grädda tills kexen blivit ljusbruna. Torka efteråt i svag värme (ca 100 grader) tills kexen känns lätta (ca 2-3 timmar). Ju längre tid, desto hårdare kex.


Kylies Vegetariska hundkex med ostsmak.

  

3 dl vetemjöl- gärna grovmalet

1,5 dl riven ost

1,5 dl kokta ärtor eller morötter

220 g margarin

2-4 vitlöksklyftor

mjölk


Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda det rumstempererade margarinet med den rivna osten. Tillsätt ärtor eller morötter, den pressade vitlöken och mjölet. Ta så pass mycket mjölk att det går att forma massan till en rund boll. Ställ kallt i ca 1 timme. Forma bollen till längder på mjölat underlag och skär till lagom stora bitar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.


Simons Hundgryta.


7 dl vatten,

¼ buljongtärning

3 dl hundmat

När vattnet börjat koka häller du i 1/2 dl kattmat, 1/2 dl riven ost och några korv eller skinkbitar. rör om hela tiden så att det inte bränner fast i botten av grytan. När hundmaten har blivit mjuk stänger du av plattan och väntar tills det slutar koka.

Om det är för varmt för hunden att äta kan du ställa in den i kylskåpet en stund.


En annan version.


Krossa 3 dl hundmat och ½ dl kattmat så att det blir som krydda. Riv 1/2 dl osten så liten som det går på rivgärnet och lägg i små korv eller skinkbitar i. Koka upp 7 dl vatten och häll över det andra och rör om tills osten smälter. Du kan också göra hälften av det som står här.

OBS ! denna soppa är endast för hundar. Ge inte hunden allt på en gång.


Hampus Hundkakor.


5 dl vetemjöl, 2 tsk socker, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker.

Krossa 3 dl hundmat och häll i.

Lägg i två ägg och häll i 1 dl mjölk.

Rör om tills det blir en deg.

Om det är för kletigt, häll i mer mjöl.

Och om det är för tort, häll i mer mjölk.

Ta fram en plåt och lägg kakorna på plåten i den storleken du du tycker är lämplig för hunden och i den form du vill. Sätt in plåten i ugnen på 200 grader. Ge bara hunden en kaka när den har varit duktig som belöning.


Mightys Ostbollar.


Blanda vatten och vetemjöl till en deg. Det spelar ingen roll hur mycket deg det blir.

Ta en liten bit av degen och platta ut den så att den får större yta. Lägg på lite riven ost på degbiten och rulla ihop den så att den blir som en boll och lägg i den i plåten och gör så enda tills degen är slut.

Sätt in plåten i ugnen på 200 grader tll dem har blivit ljusbruna (ca 25 minuter). Om du är ivrig med att ge din hund en så ska du lägga de i frysen, eftersom dem är ganska varma när man tar ut dem. Ett mycket älskat recept av alla osttjuvar. Pluto älskar ostbollar.


Miltons Köttben.


Du behöver:

5dl matbrödsmjöl (fyra sädeslag)

1/3dl rapsolja

1dl mald kycklinglever el köttfärs

1-2dl vatten.


Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål.

Knåda degen slät el använd matberedare.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 1cm i tjocklek.

Forma till ben och lägg på en plåt

Grädda i ugn 175 grader i ca 40min tills benen har fått fin färg

Torka öppet i rumstemperatur.


Godis banan Mix Pix.

  

Du behöver:

1 banan, 1 morot, Katt foder.


Gör så här:

Ta en vanlig mattallrik.

Skiva bananen (du måste ju skala den först!!). Lägg skivorna i en ring. & i mitten måste det ju också ligga banan skivor! Sen lägger du på kattfodret.

Ta fram en morotsskivare eller vad det heter! Skiva moroten. Lägg på morotsskivorna. Sen sätter du bara fram det till vovven!


Claudes Hundkex ca. 200 st.

  

Du behöver:

1 bunt persilja med stjälk, hackad, ca. 100 g

25 g mild, riven ost

1 riven morot, ca. 100 g

1,5 msk olivolja

200 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

175 g grahamsmjöl

1,5 dl vatten


Gör så här:

1.Blanda persiljan, moroten, osten och oljan. I en annan skål blandas grahamsmjöl, vetemjöl och bakpulver.

2.Rör ihop dessa två och blanda efter det i vattnet. Tillsätt vattnet i omgångar till degen går att kavla ut.

3.Kavla degen på ett mjölat bakbord till ca 0,5 cm tjocklek ca 30 x 30 cm.

4.Skär degplattan med en kniv i småbitar ca 2 x 2 cm och flytta över dessa

på en bakplåt med bakplåtspapper. Kexen kan ligga tätt för de jäser endast på höjden.

5.Grädda kexen mitt i ugnen i 175 grader cirka 25 minuter.

6.Låt kexen svalna på galler och lägg dem sedan i en lufttät burk.


Beathas nyttiga Hundkex ca. 24 små eller 12 stora.


Du behöver:

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 dl vetekross

2 dl hönsbuljong

2 msk olja

1 morot

1 dl majskorn

1 dl gröna ärtor


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjölet och vetekrosset i en skål.

3. Häll buljongen och oljan i en annan skål.

4. Häll i mjölblandningen, lite i taget, i skålen med buljong och olja.

Arbeta med händerna eller en slev till en fast deg. Den ska gå att forma till bullar.

5. Dela degen i 3 delar.

6. Riv moroten på ett rivjärn. Använd den grova sidan.

7. Mosa majskornen och ärtorna med en gaffel på var sitt fat.

8. Arbeta in de rivna morötterna i den 1:a degdelen, majsen i den 2:a och ärtorna i den 3:e.

9. Dela varje degdel i 4 eller 8 delar.

10. Forma till bullar.

11. Platta ut med händerna på mjölat bakbord.

12. Forma alla bitarna till den formen du vill ha. Kanske hundben, hjärta eller stjärna?

Har du en liten hund så se till att bitarna är små för när de är klara blir de rätt hårda.

13. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper.

14. Grädda mitt i ugnen i 15 min.

15. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar inne i ugnen minst 1 timme. Då blir kexen riktigt hårda.


Leeloos godis ca. 40 bitar.


Du behöver:

1 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

3 msk vatten

1 dl start naturell (Ett slags müsli)

1/2 msk olja


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjölet och bakpulvret ordentligt i en skål.

3. Häll i vattnet.

4. Häll i start naturell.

5. Häll i oljan.

6. Blanda allt till en fast smet med hjälp av gaffel eller händerna.

7. Forma smeten till en avlång korv.

8. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

9. Skär korven i så små bitar du kan. Lägg dem på plåten.

10. Grädda mitt i ugnen ca. 5-6 min.

11. Ta ut plåten. KLART!


Olgas tårta

  

Du behöver:

5 dl uppblött torrfoder eller hundmat på burk.

5 dl kokt ris/pasta.

Några bitar av råa morötter.

Gröna ärtor

Hundgodis

1 köttbulle


Gör så här:

1. Blanda det uppblötta torrfodret eller burkmaten med riset/pastan i en skål.

2. Häll ner det i en sockerkaksform.

3. Vänd formen fort uppochner på ett fat.

4. Garnera med morotsbitar, ärtor och hundgodis

5. Sätt en köttbulle på toppen


Baksidan

Här är tullens senaste beslag av smuggelhundar.
Valparna avlivades direkt av en veterinär i Karlskrona.
Vi hade inget val, de kan ha burit på rabies, säger Johan Beck-Friis vid Sveriges veterinärförbund.
 
Läs också 17 maj 2005 Kennel polisanmäls för hundsmuggling 17 maj 2005 Smugglingen ett stort problem för Svenska Kennelklubben

Tullpersonalen stod beredd i Karlskrona hamn i går förmiddag. En tipsare hade avslöjat att det fanns ett antal valpar i en svenskregistrerad bil, på väg till Sverige med färjan från Gdansk. I bilen satt en polsk man och kvinna. Valparna skulle uppenbarligen säljas i Sverige. De polska medborgarna är misstänkta för smugglingsbrott, säger Karl Gunnheden, chef för tullverkets resandekontroll. De sex valparna, av raserna chihuahua och dvärgpinscher, låg i en rottingkorg och var i dåligt skick. Ett beslut fattades snabbt att de skulle avlivas på platsen. Kropparna skickades därefter till ett krematorium. Vi kan inte sätta valpar i bur under tiden de måste vara i karantän. Mentalt klarar de inte av en sådan behandling, säger veterinär Johan Beck-Friis.

Kostar 15 000 kronor

Han är upprörd över de giriga hundsmugglarna. Att köpa en valp på någon av de hemliga valpfabrikerna i Östeuropa kostar runt 500 kronor. Köparna i Sverige betalar upp till 15 000 kronor för en valp. Trots att säljaren inte kan visa några papper, säger Johan Beck-Friis.

Sprider rabies

Verksamheten har ökat kraftigt det senaste halvåret. Enligt Johan Beck-Friis har 130 insmugglade hundar blivit upptäckta vid den svenska gränsen. Flera tusen hundar har troligen smugglats in till Sverige under den perioden, säger Johan Beck-Friis. Risken är att hundarna sprider både rabies och dvärgbandmask. Båda sjukdomarna är dödliga för människor. Får dvärgbandmasken fäste i Sverige går det inte längre att äta bär, svamp och grönsaker direkt från naturen. Köparna förstår inte vilka risker de tar, säger Beck-Friis.

Ångrar sig

Isabelle Lexes i Malmö är en av de ångerfulla köparna. Hon betalade 10 000 kronor för en chihuahua. Säljaren lovade att jag skulle få alla papper senare. När hunden blev sjuk vägrade veterinären att röra den. Hoppas att andra köpare inte gör om mitt misstag, säger hon.


Mer från Claude, hittehunden som jag vidarebefordrar.....

 
Chi-lott´s Dotted Houligan "Milton" Skrev
klockan 04:16 pm den November 11 2008
Matte får nyhetsmail och annat från en djurväns organisation. Hemska saker man gör mot djur och nu har både jag och matte och husse skrivit på att de som gjorde så hemska saker mot Peanut, en hundvalp på bara 7 månader, ska få maxstraff.

Gå in och skriv på, kopiar in länken.

Thank you for signing the "maximum penalty for the men who hacked up a puppy." petition at

http://www.thepetitionsite.com/1/maximum-penalty-for-the-men-who-hacked-up-a-puppy

Hemskheter.

 



2006-07-17

Den grymma handeln med smugglade hundar ökar i Sverige

Hundsmugglingen ökar. Trots riskerna med att köpa hund via annonser och stor uppmärksamhet i media fortsätter tullen att beslagta hundratals valpar varje år. Jordbruksverket uppskattar att mer än 2000 valpar smugglades till Sverige förra året.

Valpfabriker
Populära raser som dvärgpinscher och chihuahua föds nu upp i stor skala i Östeuropa i rena "valpfabriker". Valparna skiljs från modertiken alltför tidigt, sedan hålls valparna i små burar eller plastlådor där de blir så stressade att de kan bli apatiska och utveckla stereotypier. Tikarna utnyttjas tills de inte orkar mer och avlivas.

Valparnas liv går inte att rädda
Innan valparna ska fraktas sövs de ned, benen binds ihop, och de förvaras under resan i trånga utrymmen utan mat och vatten. De flesta valpar som har beslagtagits av den svenska tullen har varit så svårt medtagna att deras liv inte har gått att rädda.

Hundarna köps via internetannonser
Valparna säljs via annonsplatser på Internet, text-tv och i dagstidningar. Köparen betalar i förskott mellan cirka 10 000 och 25 000 kr för en valp. Mellanhanden eller kuriren, stämmer träff med köparen på allmän plats där affären görs upp. Varken säljare eller mellanhand lämnar ut fast adress eller telefonnummer så att de inte kan spåras.

Köparen riskerar fängelse
Ofta är köparen ovetande om valpens fruktansvärda uppväxtmiljö och lidande. Falska intyg om vaccination och stamtavla lurar köparen till att bryta mot lagen och riskerar därigenom böter och fängelse. Genom att köpa dessa valpar gynnas de organiserade ligor som även sysslar med annan brottslig verksamhet som narkotikahandel och trafficking.

Allvarligt hot både mot djurs och människors hälsa
De flesta insmugglade hundar som upptäcks kommer från länder där rabies existerar, framför allt från Östeuropa. Uppfödningen sker utan kontroll av varken veterinärer eller kunniga uppfödare. Valparna kan därför bära på ohyra och infektioner och sprida de livsfarliga sjukdomarna rabies och dvärgbandmask till Sverige. När symtom på rabies väl är synliga är sjukdomen i princip alltid dödlig hos både människor och djur.


Vad du kan göra
Vet du något om hundsmuggling? Kontakta tullen
Ring Tullverkets rikssambandscentral som är öppen dygnet runt hela året på telefon 0980-84550.
www.tullverket.se

Ska du köpa hundvalp?

· Köp inte din hund via en mellanhand.

· Hälsa på valpen hos uppfödaren före köpet.

· Kräv ID-handlingar och hälsointyg för valpen.

• Kräv kvitto med säljarens namn och adress.

VARNING !!!

 
Chihuahua och andra trendhundar
-
 

Tänker du köpa en chihuahua eller annan modehund?


Valpar transporteras till Sverige i bil med benen ihoptejpade
Foto: Tullverket

Fall inte för frestelsen att köpa din chihuahuavalp eller annan trendhund via annons i tidning eller på internet! Det handlar mycket ofta om valpar uppfödda under vidriga förhållanden i ett öststatsland och insmugglade hit under ännu värre former. Och då gäller detta:
De uppgifter som lämnas i annonsen stämmer inte. De papper och intyg som utlovas finns inte eller är falska. Mamman till valparna får du inte träffa. Oftast är valparna inte ens renrasiga. Många valpar är sjuka och har fått avlivas strax efter köpet.

Hundhandlarna annonserar på internet under olika förnamn och med  anonyma mobilnr och mailadresser. Som hemort uppgav man förr ofta Malmö, Hässleholm, Klippan eller någon annan ort i Skåne, men nu säljs de i hela Sverige.

SKK befattar sig inte med smuggelhundar och registrerar dem inte.
Gynna inte dessa samvetslösa hundhandlare!

Valparna plågas svårt på vägen hit
De transporteras till Sverige i bil under stora umbäranden.
De valpar som upptäcks i tullen måste oftast avlivas av veterinär

-

Nytt fultrick?
Enligt SKK florerar det rykten vintern 2006 om att chihuahuavalpar som smugglats in i Sverige "läggs till" befintliga valpkullar här. På så sätt kan den smugglade valpen bli inregistrerad i SKK. SKK kommer därför att begära slumpmässiga härstamningskontroller på chihuahuakullar.

-

Bedrägeri med handpenning
Den sanslösa efterfrågan på chihuahua har inte oväntat inspirerat en och annan till ett enkelt extraknäck. En kvinna i norra Sverige hade en ganska omfattande annonsering på nätet av chihuahuavalpar till salu. Hon mailade foton på valparna till spekulanter i södra Sverige och som vanligt med bedragare verkade hon mycket trevlig och trovärdig. Köparna som betalat handpenning eller hela köpesumman stod sedan på flygplatsen och väntade förgäves på den utlovade valpen.
Kvinnan polisanmäldes. Troligen hade hon inga valpar alls till salu. Foton som hon skickat kunderna hade hon nämligen laddat hem från andra sajter på nätet.

-

Blandraser
För oss som kan rasen är bilderna på chihuahuavalpar på Blocket m fl ställen ofta ett rent skämt. Det är inga renrasiga valpar! Det kan röra sig om vilken korthårig dvärghundsblandning som helst.

Vid försäljning av vanliga svenska blandrasvalpar har man också hakat på chihuahuatrenden. Vilken mindre blandrashund som helst ökar några tusen kronor i pris om man anger att den är en blandning där chihuahua ingår. Det finns folk som satt detta i system och annonserar ut mängder av  små "miniblandisar" av olika slag.

-

Chihuahua önskas köpa!
En del människor annonserar på nätet att de önskar köpa en chihuahua. Och då kan man få napp! Smuggelvalparnas försäljare själva svarar själva och slipper annonsera. Ibland får annonsören svar direkt från någon som påstår sig vara uppfödare i ett öststatsland: "Hello, we have a chihuahua kennel in... " De verkar så trevliga och erbjuder valpar i alla färger och hårlag, det är bara att önska. Valparna påstås ha stamtavla också, men då är det viktigt att veta att SKK inte registrerar insmugglade hundar. Aldrig någonsin skriver de ut kennelnamn eller fullständiga kontaktuppgifter utan anger bara förnamn och en anonym mailadress.

Ibland vill säljarna leverera valpen i Sverige. Visst är det väl konstigt att uppfödaren förstår en svensk annons och vill resa ända hit med valpen? Det finns all anledning att anta att det är smuggelhundarnas försäljare som ligger bakom svaret.

-

Det är stor efterfrågan på chihuahuavalpar från seriösa uppfödare och väntetiden kan bli lång. Men i Sverige finns närmare 300 raser att välja på. Kanske finns det en annan ras som passar dig bättre?

-

Funderar du ändå på att köpa en chihuahua eller en annan liten hund utan registreringsbevis? Läs här hur det gick för några som gjorde det:

-

Insmugglad valp kostade köparen 40 000 kr
Chihuahuavalp för 10 000 kr på Blocket sökte seriös köpare.

Varning för sjuka valpar på annons

Valpen utan papper blev svårt sjuk redan efter en dag.

Valpen kräktes blod
Hennes nya valp var sjuk och fick avlivas.

Chihuahuavalpar från öststat hade falska intyg
Hundarna visade sig vara sjuka, hundpasset förfalskat, säljaren går inte att nå.

"Det låg en hög med döda valpar på golvet!"
Så har valparna det innan de når köparen i Sverige.

Så kan det se ut där smuggelhundarna föds upp

Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt, SVA:
Smuggelhundar - ett hot mot vår hälsa!

-

Smugglingen upphör bara om ingen köper smuggelhundar!.

-

Gullig vavva som jag hittade på nätet.

Det sötaste på vavvan är nog öronen.

Aktivera din Chihuahua

Det finns människor som på allvar tror att Chihuahuan är en liten docka som ska kläs i kläder och bäras runt som en dock gärna med lite nagellack på klorna, det finns till och med örhängen och bikinis åt dem.

Chihuahuan är en intelligent hund som lär sig snabbt om den vill.
Den har också en nos som alla andra och den måste den få använda.

Man kan som min uppfödare lägga viltspår (blod kan hämtas hos slaktaren) Då kan hunden få en framtid som eftersökshund.

Personsök, lägg spår åt din vovve. Du kan lämna hunden hemma och sedan går du en sträcka. Därefter låter du hunden gå där du har gått och lägger en godbit i slutet.

Agility: Det kan vara kul att träna men kanske inte tävla eftersom jag har hört (inte testat själv) att det finns vissa hinder som Chihuahuan inte klarar på grund av att den är så liten.

Lydnad: Viktigt även på en liten hund att man har pli på den.

Långa härliga skogspromenader: En chi orkar att gå lika långt som en stor hund, när den har blivit vuxen.

Är det dåligt väder kan man testa att gömma godis inne och sedan låta hunden få leta upp det.

Tips som jag såg: Man köper fyra blomkrukor av normalstorlek och sedan gömmer man det som man vill att vovven ska leta upp. Det kan till exempel vara en kantarell, pengar av valfri valör, eller något annat.
Därefter belönar man hunden när den har hittat det som den söker.
P.s. låt inte vovven titta när du lägger dit grejen.
För min del tänkte jag lära Milton att leta upp pengar det kan ju alltid behövas. Han är ju liten och snabb så hans framtid kanske blir som ficktjuv eller väskryckare.

Alla hundar behöver stimulering till både kropp och själ.

Detta hittade jag på nätet.

Hundproblem
Följande insändare har jag sparat från Expressens söndagsbilaga, 26 juni 1994:

"Min hund, som är en tik, har kliat sig i baken. Hon "åker kana" på mattorna. Jag pratade med hennes uppfödare och hon sa att hunden förmodligen hade analsex-inflammation och jag måste ta henne till veterinären. Det låter förfärligt. Min tik är faktiskt oskuld på alla sätt, och har hundar analsex?? Det har jag aldrig hört talas om."
"Melissa P, Norrtälje

Svaret från Expressens djurexpert Ulla Barvefjord blev:
"Nej, det har jag inte heller. Du har fattat fel. Din uppfödare sa att hunden hade analsäcksinflammation".

Recept

Köttben

Miltons köttben

Du behöver:
5dl matbrödsmjöl (fyra sädeslag)
1/3dl rapsolja
1dl mald kycklinglever el köttfärs
1-2dl vatten.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål.
Knåda degen slät el använd matberedare.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 1cm i tjocklek.
Forma till ben och lägg på en plåt
Grädda i ugn 175 grader i ca 40min tills benen har fått fin färg
Torka öppet i rumstemperatur.

Irriterande saker.

Det mest irriterande just nu är:
1. Gamla tanter med rullator som kallar min hund för råtta.

2. Alla Kedjebrev i mobilen men även i datorn.

3. Alla töntiga TV-program med en jury, typ Idol (fattar inte att folk orkar titta).

4. Fjantiga Dejtingprogram som till exempel, Bondfångare söker spånig fru.
 Ensam mamma söker uppmärksamhet och rik man.

5. Förnedringsprogram, typ Galne kocken och Top Model (Hur kan unga tjejer gå med på att bli förnedrade så?)
    Inte är de snygga heller.

6. Osandade gator.

7. Tidningar som skriver om hundar som biter och pekar ut vissa raser oavsett om det är sant eller inte.

8.  Folk som tror sig veta allt om chihuahuor och kommer med idéer om hur man ska sköta den. 

9. Kylan

10. Julhetsen. 

Miltons morfarsfar

Miltons morfarsfar Tyson.

RSS 2.0