Att köpa en Chihuahuavalp...

Kom ihåg att det bara är hundar som har stamtavla som kan räknas som äkta.
Har din hund ingen stamtavla så är det en blandrashund som du har köpt.
Är du intresserad av en chihuahua så ring Svenska Kennelklubben och begär listor på seriösa uppfödare av rasen.
Du ska även ringa deras rasklubb Chihuahuacirkeln och få mer information.
Det gjorde jag och fick bland annat namnet på denna uppfödare som Milton kommer ifrån.

Det förekommer en massa oseriösa uppfödare på blocket. Jag förstår inte hur man kan köpa en hund på blocket utan stamtavla för flera tusen.
Du vet ju inte om det är en smuggelvalp som du drar på dig. Den kan dessutom bära på dödliga sjukdomar och till och med ha rabies.
Du begår också ett brott som kan ge dig fängelse eller böter om det visar sig att det är en smuggelvalp.

Det rekommenderade valppriset för en chihuahuavalp ligger idag på mellan 12-15.000. Detta priset gäller de flesta dvärghundar.

Det gäller att vara noga när du köper valp. Det är inte bara en hund som du köper, det ska även bli en välanpassad familjemedlem som ska finnas med i ditt liv i 10-15 år framöver och då är det viktigt att man är noga och hellre vänta lite längre på den bästa valpen.

Kom ihåg att om du köper en valp utan stamtavla så är du med och ödelägger rasens framtid, eftersom det alltid är allvarliga orsaker bakom. Uppfödaren ´kanske till och med har avelsförbud.

Alla rasrena hundar SKA ha stamtavla, det är inte som många tror något som bara utställningshundar behöver. Se stamtavlan som ett kvitto, nog vill du väl ha ett kvitto om du går och köper till exempel en dator?
Precis. Dessutom så får du ut max 6000:- på Försäkringen om något skulle hända din hund, om den inte har stamtavla sedan spelar det ingen roll om du har betalat 15.000, resten av pengarna kan du nog känna dig blåst på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0